Hydroseeding Fiyat / Hydroseeding Maliyet
Hydroseeding fiyatını – Sulu Tohumlama fiyatını / Hydroseeding Maliyetini / Püskürtme çim … gibi çeşitli isimler ile adlandırılan teknolojinin fiyatını belirlemek için ilk olarak dikkat edilmesi gereken her karışımın ya da her uygulamanın standart olmadığıdır. Hydroseeding karışımları için teknik ve detaylı bir araştırılma yapılması gerekir.
Hydroseeding uygulamaların doğru sonucu verebilmesi için doğru malzemelerin belirli oranlarda seçilmesi önemlidir. Ancak bu sayede maksimum verim alınır. Hydroseeding fiyat için mühendislik, ziraat, coğrafi bilgi gibi bazı temel bilgilerin bilinmesi esastır.
Kullanılan teknolojiyi çevresel etkenler, alanın coğrafik konumu, güneşin bakısı, rüzgarın yoğunluğunun hesaplanması gibi birçok faktör etkiler. Aynı zamanda hydroseeding maliyetini belirlemek için uygulama alanın ne için kullanılacağı da bir başka hydroseeding fiyat / maliyeti için bilinmelidir. Tam anlamıyla denilebilir ki; hydroseeding yöntemi için mutlaka bir ya da birkaç uzmanın doğru metotlarla çalışması ve doğru hydroseeding reçetelerinin hazırlaması gerekir. Ayrıca, bunlarla birlikte toprağın yapısının çok iyi analiz edilmesi gerekmektedir.
Hydroseeding maliyeti ilk olarak ön çalışmayla belirlenir. Hydroseeding karışımı ve kullanılacak teknoloji yapılan ölçümler sonucunda ortaya çıkar. Uygulanacak olan tohum karışımı ve tohum kullanım oranları, uygulanacak alanın toprak yapısı belirlenir ve var ise sulama periyotları oluşturulur.
Hydroseeding / Sulu Tohumlama belli bir süreçler bütünü şeklinde işler. İlk uygulama işleminden 30 günlük süreçte kontroller yapılır ve veriler toplanmaya devam edilir. Hydroseeding fiyatlarını yukarıda belirttiğimiz çalışmaların sonucuna göre belirlenir.
Bu veriler ışığında ortalama Hydroseeding birim fiyatı 5 TL./m2 olarak bilinmelidir.